A Peyronie-kór előfordulása

Pénisz deformitás

Tartalom

  A hímvessző görbület alatt pénisz deformitás penis különböző súlyossági fokú görbületét, deformitását, megtöretését értjük.

  pénisz deformitás

  A görbületnek különböző fokozatai lehetnek, fok közötti görbület esetén a közösülés lehetséges, a deformitás kozmetikai jellegű. Okok között szerepelhet veleszületett fejlődési rendellenességennek nagyon sok formája van.

  Az urológiai gyakorlatban legnagyobb számmal az ún.

  pénisz deformitás

  IPP-vel vagy más néven Peyronie kórral találkozunk. A betegség a hímvessző rostos burkának a hegesedését, megvastagodását jelenti, melynek következtében az adott terület rugalmasságát elvesztve a hímvessző görbüléséhez vezet.

  pénisz deformitás

  A betegség kezdeti időben gyakran a hímvessző fájdalmával járhat. Későbbiek során merevedési zavar is kialakulhat. Ez a fajta betegség gyakran középkorú és idősebb férfiaknál alakul ki.

  pénisz deformitás

  Pontos okok tisztázatlanok, de szerepet játszhat a lokális trauma. Gyógyszeres kezelések megpróbálhatók de az esetek nagy részében nem sikeresek Potaba, E vitamin, gyulladás csökkentők, helyi injekciók, elektroforézis, Trental. Fizikai nyújtás különböző penis nyújtó készülékek sok esetben jó eredmény érhető el.

  pénisz deformitás

  Műtéti megoldás többféle lehet, legegyszerűbb az ún. Bonyolultabb esetben a heg eltávolítása és a hiányzó terület pótlása jön szóba.

  pénisz deformitás